Onze visie

 • Mensen putten van nature bevrediging uit onderlinge samenwerking in groepen waarmee ze op productieve wijze kunnen bijdragen aan een hoger doel. Organisaties die een inspirerend hoger doel nastreven hebben de kans te profiteren van de inherente motivatie die medewerkers hebben om daaraan een bijdrage te kunnen leveren.

  Wij geloven echter dat veranderingen die van buitenaf komen defensieve krachten oproepen. Dit is het geval of we nu vanuit de organisatie, de afdeling of vanuit het individu redeneren. Het ‘not invented here’-syndroom treedt in werking en de motivatie wordt bedreigd.

  Alleen wanneer verandering van binnenuit komt is deze gestoeld op de inherente motivatie en is de succeskans optimaal. Dit is waarom wij geen aanhangers zijn van standaard methoden, technieken, software en andere voorgedefinieerde oplossingen die aan mensen worden opgelegd. Dit is ook waarom wij slechts faciliteren en geen uitgebreide vooronderzoeken en/of studies nodig hebben alvorens u te kunnen helpen. U en uw mensen kennen uw organisatie immers als geen ander.

  Er is één ding waar wij wel aan hechten: Focus! Elk verbeterinitiatief moet gefocused zijn op het kantelpunt van uw organisatie en zo rechtstreeks verbetering opleveren. Wanneer mensen dit ervaren met hun eigen voorstellen treedt een vliegwieleffect in werking en ontstaat werkelijke betrokkenheid. Pas nu op want uw mensen zullen voor wereldklasse willen gaan.

  Hoe het zit met onze motivatie?
  Onze ambitie is organisaties te laten floreren en hun medewerkers gelukkig te maken. Wat is er mooier dan zo te mogen bijdragen aan het hoger doel van uw organisatie en uw medewerkers. 

  Kurt Corthout

  Harry Barendse